Tags block returns error

Permalink
When I add the Tags block to a page, I get

Fatal error: Call to undefined method TextAttributeTypeController::getOptions() in .../public_html/updates/concrete5.6.3.4/concrete/core/controllers/blocks/tags.php on line 71.

I have the TAGS attribute activated on a number of pages, so I don't get why it crashes (actually crashing the page, not possible to edit after adding this block.

Grateful for any help!

Best,
Lars.

hornborg
View Replies:
hutman replied on at Permalink Reply
hutman
Do you by any chance have a Page Attribute with the Attribute Handle "tags" that is not a Select type? This error indicates that it thinks your tags attribute is a Text type attribute.
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
Hi, yes, thanks, I do - selected it from the attributes tab in page properties. I'm guessing there is a right way to activate tags and this was not that? Should I delete the current text attribute 'Tags' and create a new, select version of it?
hutman replied on at Permalink Reply
hutman
The attribute needs to be of type "Select" not text.
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
Right, and I don't see a way to change this on the existing Tags attribute, so I guess I need to delete and re-create, eh?
hutman replied on at Permalink Reply
hutman
Unfortunately, yes.
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
Thanks!
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
Ok, so good news is now it doesn't crash. I've added tags to some pages and the bad news is these tags don't show up in the tags block - it's just empty. Would you happen to know if there's some further trick achieve this?
hutman replied on at Permalink Reply
hutman
Did you clear the cache?
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
I did, and it didn't help. Here's what I did:

Added tags to a few pages, expecting them to show up in the tags block, but it's empty. So I then added some tags to the page with the tag block and change the setting to display tags for current page. Still empty block :/
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
Maybe I don't understand the intention of this block. I had hoped that it would work similarly to WP, where tags are displayed as a way to filter pages or posts containing certain tags.
hutman replied on at Permalink Reply
hutman
Can you post a link to your site and which page has which tags? I also thought it did this but I have never actually used this block before.
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
Sure - and the pages I'm testing are in Swedish, but no matter. The home page ishttp://hornborg.se and I've tagged it with 'ledarskap'. The test page containing the tags block, titled 'Taggar', is athttp://hornborg.se/index.php?cID=248....
hutman replied on at Permalink Reply
hutman
When you setup the Tags Block, did you select "Display available tags"? When I do that on my test site all of the tags I have used throughout the site show up.
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
Indeed I did. And was there an exiting custom attribute 'Tags' on your site or did you add it? If added, did you also add it to a Set? 'Tags' or 'tags'? I'm still getting just a blank box.
hutman replied on at Permalink Reply
hutman
There was already an attribute on my site the Handle is "tags" the Name is "Tags" it is not in a set, both "Content included in sitewide page search index." and "Field available in Dashboard Page Search." are checked. It is a Select type with Multiple Values checked as well as User Submissions
hornborg replied on at Permalink Reply
hornborg
I have the same settings. Ah well, I guess I'll have to make do without it. Would have been useful. Thanks for helping!