No blocks available but legacy form.

Permalink
Just downloaded the latest Concrete5 and installed with no content.
Now when I try to edit a page and add a block there is no blocks listed at all, except for "legacy Form" in other.
I have tried using a different theme including the elemental etc. no difference.
This is running the latest 8.3.1
Any ideas?

View Replies:
Gondwana replied on at Permalink Reply
Gondwana
I'm wondering whether it timed out during installation. You could try increasing php.ini's max_execution_time (or something like that) and reinstalling again.
programit replied on at Permalink Reply
Increase max execution time from 30 seconds to 5 minutes (300s) and and did a complete reinstall and no difference.
programit replied on at Permalink Reply
I reinstalled AGAIN using the older dev server which runs PHP 5.6.32 instead of 7.2 and it appears that its a problem between C5 and the latest PHP.
Now I seem to have blocks on PHP 5 but not with 7.
My concern now, of course, is how is it going to go on the live server that is running PHP 7.0.25 and the latest updates. Is it a 7.2 prob or 7 in general?
Will have to run some further trials.
mnakalay replied on at Permalink Reply
mnakalay
I think there were some changes in 7.2. If I remember well Korvin said something about it in Slack and Concrete5 might not be ready just yet for 7.2.

I can confirm however that I have absolutely no problem with 7.11
aZuL2001 replied on at Permalink Reply
aZuL2001
And confirmed here too.
PHP 7.1 works as expected.
PHP 7.2 does have the "no blocks" issue.
mnakalay replied on at Permalink Reply
mnakalay
@programit could you report the issue in Github for the core team to see please or would you prefer somebody else did it?
https://github.com/concrete5/concrete5/issues...

Thank you
programit replied on at Permalink Reply
Just submitted a bug report outlining the problem to Github #6254