Nav Search

Permalink Browser Info Environment
Hi all, the Search in the Nav doesn't function as expected: When user types in the Search area and pressed Enter, they're brought to a page which is not the search results page

Please see:http://musicstaffroom.com/
The page which returns is password protected, which is why you'll see a password request block. However, the correct search results page is nonprotected

Any help with this would be much appreciated,
King thanks in advance
Kevin

Type: Discussion
Status: New
View Replies: View Best Answer
sebastienj replied on at Permalink Reply
sebastienj
Hi,

The nav in search publish result to a page that have as handle 'search'. If this page is protected on your site or doesn't exist, just unlock or create it.

Seb
kjdkjd replied on at Permalink Reply
Thanks for your reply Seb, appreciated.
There is a page in placehttp://musicstaffroom.com/search... which is not hidden.. there is also /search/search-results/ which was created, again, not hidden.

Now it seems when the search function is used, it throws a mailto: link which is on another page. Any ideas would very much be appreciated

Else: how to remove the search function from the nav.. ?

Kind thanks
Kevin
sebastienj replied on at Permalink Best Answer Reply 1 Attachment
sebastienj
Hi Kevin,

Sorry for this issue. Can you cahnge the file into packages / theme_super_mint / blocks/autonav/templates/super_mint.php by this one in the zip ?

Seb
kjdkjd replied on at Permalink Reply
Thank you for your follow up Seb,
The file now directs to the correct page, but search results aren't shown (I am searching for text which is on a public/unblocked page)

If you could please look into this fix as well, I'd much appreciate it

Thanks
Kevin
sebastienj replied on at Permalink Reply
sebastienj
HI Kevin,

Is there a search block placed on this page?
kjdkjd replied on at Permalink Reply
Thank you very kindly for your help Seb,
Search block added to /search/ and all issues resolved
Much appreciated, all the best
Kevin
sebastienj replied on at Permalink Reply
sebastienj
Hi Kevin,

Thank you ! Don't hesitate to add a review to Supermint if you love it !

Seb
HenryLach replied on at Permalink Reply
Hi Seb, I'm missing something here. I created a page called Search and added the Search block. It works fine. And if you type a URL like:
http://mydomainname/search/?query=route

it works just fine.

But when I try to use the search field in the main nav, it's trying to go to:
http://mydomainmane/?query=route

It's missing the 'search' page reference in the URL.

I tried using the super_mint.php file in your posting above for Kevin but that messed up my entire main nav so I backed it out.

Is this something I've misconfigured, or something on your end?

Tx,
Henry
sebastienj replied on at Permalink Reply
sebastienj
Hi,

Did you have set a page for search in theme option page ? I think that will fix this behavior.

Seb
HenryLach replied on at Permalink Reply
Tx Seb. That fixed it. Sorry I missed that and had to bother you, but I appreciate the ultra fast reply. You rock!

Henry
sebastienj replied on at Permalink Reply
sebastienj
You're absolutely welcome !

concrete5 Environment Information

Browser User-Agent String

Hide Post Content

This will replace the post content with the message: "Content has been removed by an Administrator"

Hide Content

Request Refund

You have not specified a license for this support ticket. You must have a valid license assigned to a support ticket to request a refund.