Installation Failure

Permalink
Hi there. I'm getting an installation failure on a clean install.

After putting in all the details for the database connectivitiy, I come up with the following.

Any help would be much appreciated.

Chris

is_dir() [function.is-dir]: Unable to find the wrapper "tcp" - did you forget to enable it when you configured PHP?.
Trace:
#0 [internal function]: Whoops\Run->handleError(2, 'is_dir() [__construct(NULL) #3 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Session/SessionFactory.php(67): Concrete\Core\Session\SessionFactory->getSessionHandler(Object(Concrete\Core\Config\Repository\Repository)) #4 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Session/SessionFactory.php(43): Concrete\Core\Session\SessionFactory->getSessionStorage(Object(Concrete\Core\Config\Repository\Repository)) #5 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Session/SessionServiceProvider.php(14): Concrete\Core\Session\SessionFactory->createSession() #6 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/vendor/illuminate/container/Illuminate/Container/Container.php(498): Concrete\Core\Session\{closure}(Object(Concrete\Core\Application\Application), Array) #7 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Application/Application.php(541): Illuminate\Container\Container->build(Object(Closure), Array) #8 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/vendor/illuminate/container/Illuminate/Container/Container.php(425): Concrete\Core\Application\Application->build(Object(Closure), Array) #9 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/vendor/illuminate/container/Illuminate/Container/Container.php(809): Illuminate\Container\Container->make('session') #10 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/User/User.php(130): Illuminate\Container\Container->offsetGet('session') #11 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/User/User.php(47): Concrete\Core\User\User->__construct() #12 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Package/StartingPointPackage.php(347): Concrete\Core\User\User::getByUserID(1, true, false) #13 [internal function]: Concrete\Core\Package\StartingPointPackage->add_users() #14 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/controllers/install.php(286): call_user_func(Array) #15 [internal function]: Concrete\Controller\Install->run_routine('elemental_blank', 'add_users') #16 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Controller/AbstractController.php(161): call_user_func_array(Array, Array) #17 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Routing/ControllerRouteCallback.php(27): Concrete\Core\Controller\AbstractController->runAction('run_routine', Array) #18 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Routing/Router.php(142): Concrete\Core\Routing\ControllerRouteCallback->execute(Object(Concrete\Core\Http\Request), Object(Concrete\Core\Routing\Route), Array) #19 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Support/Facade/Facade.php(119): Concrete\Core\Routing\Router->execute(Object(Concrete\Core\Routing\Route), Array) #20 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Application/Application.php(434): Concrete\Core\Support\Facade\Facade::__callStatic('execute', Array) #21 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/src/Application/Application.php(434): Concrete\Core\Support\Facade\Route::execute(Object(Concrete\Core\Routing\Route), Array) #22 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/bootstrap/start.php(231): Concrete\Core\Application\Application->dispatch(Object(Concrete\Core\Http\Request)) #23 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/concrete/dispatcher.php(36): require('/clientdata/apa...') #24 /clientdata/apache-www/s/a/sadoo.com.au/www/index.php(2): require('/clientdata/apa...') #25 {main}

View Replies: View Best Answer
MrKDilkington replied on at Permalink Reply
MrKDilkington
Hi cbeerens,

What type of server are you installing concrete5 on?

I have found a few posts that could be related:
https://www.concrete5.org/community/forums/5-7-discussion/5.7-sessio...
https://www.concrete5.org/developers/bugs/5-7-5-2/is_dir-unable-to-f...
cbeerens replied on at Permalink Reply
Hi MrKDilkington,
I had Concrete 5.6 running with a main installation as well as a sub installation website.

I wanted to update to 5.7.5.4 from scratch and recreate the website from scratch, so I have archived all the files and dropped the new installation files on the FTP server to then get this message.

I've looked at those pages to no avail.

Using litespeed_zeus and MySQL

Thanks in advance
MrKDilkington replied on at Permalink Reply
MrKDilkington
@cbeerens

Is this a new server or the same one you were running your 5.6 sites on?
cbeerens replied on at Permalink Reply
Same server. I set up a new blank DB for this fresh install
MrKDilkington replied on at Permalink Best Answer Reply
MrKDilkington
@cbeerens

Okay, here is something that might work. You could try enabling database based sessions.

"Enable Database Based Sessions on 5.7"
http://documentation.concrete5.org/tutorials/enable-database-based-...
cbeerens replied on at Permalink Reply
Haha. I just tried that not 5 minutes before you posted.

Needless to say it works. Thanks for your assistance.