adding a scrolling text block

Permalink 1 user found helpful
I'm trying to add a scrolling marquee to the header block but when I do the code doesnt' stay in the block. what am I missing?

(site = arroc.com)

I'm clicking on "add to header", adding an html block then pasting the following code into the window. I hit update and it adds the block but no code exists. (right now it's supposed to say "next event date is")

<font color="#ff0000"><marquee onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" scrollamount="4" bgcolor="#000000">next event date is</marquee></font>

Thanks
Mike

View Replies:
danielboccato replied on at Permalink Reply
danielboccato replied on at Permalink Reply
is the text shown and it just does not move? or is there no text shown at all?
the marquee code that you used seems to incorporate javascript....( "this.stop() etc.. ) i know that the html block does not support inclusion of php, so i would not be surprised if it could not support java as well...
arroc replied on at Permalink Reply
nothing shows up at all. when looking at the source code, the block is there but no code. if you go back to edit the block, it's empty.
arroc replied on at Permalink Reply
I get the same results, the block is there but there isnt' anythign in it.
danielboccato replied on at Permalink Reply
maybe you are 'closing' the block window instead of pressing 'save'?
arroc replied on at Permalink Reply
i'm hitting update....
danielboccato replied on at Permalink Reply
do you know if you are able to add an html block at all?? if the code is empty whenever you return to it, it seems like you have a bigger problem than the marquee issue.
arroc replied on at Permalink Reply
No I've never tried it.... Any suggestions on a basic HTML code to try out?
danielboccato replied on at Permalink Reply
just type anything in.... like:

<p>
aksjdfhgakshdfb
</p>


but later try this out:
http://www.quackit.com/html/codes/html_marquee_code.cfm...
arroc replied on at Permalink Reply
nope won't work with that.....again the block is there but there is nothing in it.
danielboccato replied on at Permalink Reply
i am assuming that you are not only saving the block, but also publishing the page... right?

anyways, can you successfully add any kind of a block in that area? is this a site wide issue or specific to a page, or specific to an area?

the only other thing that comes to mind is ... are you the admin? maybe you don't have the privileges to add an html block there, but then you probably would not be able to see that option. anyways, if you are not the admin, it could still be something related to permissions....
danielboccato replied on at Permalink Reply
I saw that you had some trouble in the past with successfully publishing (image gallery)... i don't know if these two instances are connected, but do you remember how you solved the first issue...?
arroc replied on at Permalink Reply
I am the admin (only user of the site), everything else I have used in concrete5 works just fine. i've tried adding it to a different page, and making a new page but the HTML doens't work on any page.

as for the image gallery, I have not a clue what made it start to work. it just did. I didn't do anything
danielboccato replied on at Permalink Reply
anybody else has an idea of what's going on??
arroc replied on at Permalink Reply
Is there any other way to get scrolling text in concrete5 other than using a HTML block?
arroc replied on at Permalink Reply
ok here's a little more info....

I used the content block instead of the html block this time. since there is an html button in the content block

but when I put the code in it changes it fromt this:

<font color="#ff0000"><marquee onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" scrollamount="4" bgcolor="#000000">next event date is</marquee></font>


to this:

<p><span style="color: #ff0000;">next event date is</span></p>

can you tell me why this happens?

p.s. I'm not a code write, just some guy trying to make a simple webstie LOL
arroc replied on at Permalink Reply
oh yeah it changes the code, but the text shows up and is formated correctly. it just don't move, guessing it doesnt' support this type of code?
danielboccato replied on at Permalink Reply
Dont use that code that you have.. the markup is just kind of outdated.... use the link i gave you, it should do all that you want. but either way, the content block changes up the code when you save the block - there is just no way around that. It basically tries to turn it into paragraphs and whatnot - it is a content block anyways, not an html.

Still, I have absolutely no idea why the html block does not work for you.... :(
danielboccato replied on at Permalink Reply
http://www.concrete5.org/community/forums/usage/concrete5-blocks-not-working-properly/
looks like you are not alone
arroc replied on at Permalink Reply
here's the thing, I just used the HTML block to add a paypal "add to cart" function. and it worked no issues.

through some other searches on this forum, i'm thinking it's not compatable with this type of code.
danielboccato replied on at Permalink Reply
I just tried the code that you provided and it worked on an html block on a test site (despite whatever i said about it being somewhat outdated markup). You should try going to C5's test site and give it a try. If it does not work, could it be your browser or something else?? I really have no idea why this is happening. And what you said about being only able to post the paypal button on the html block sounds real strange to me.
danielboccato replied on at Permalink Reply
i just tried it on a test site....
you should be able to see the result on the sidebar in this page.
http://htmlblock.c5host.com/index.php?cID=80...

try it out for yourself and tell me if you have any problems, at least we can find out if the problem is in your C5 install or not. What version do you use btw?

URL
http://htmlblock.c5host.com

Login to your Account
http://htmlblock.c5host.com/index.php/login/...

Username: admin
Password: htmlblock
arroc replied on at Permalink Reply
thanks for the help. well i went to the test site and I could see what you added. I logged in myself and I added the same code to the header and it worked perfectly!

I have the same version as the test site 5.4.2.1

so it's not my browser, it must be something in my installation

this is really annoying! I'm not a "webmaster" although I'm doing the job.
arroc replied on at Permalink Reply
also more information to think about. I previously said that I added a paypal button with the html block, so I tried going to that page (the store) and adding this code, still doesn't work. (but the pay pal buttons work fine)
danielboccato replied on at Permalink Reply
you are welcome... :)
i'm sorry to hear that you still have some problems though....
in the page where you have the paypal in the html working fine, can you add any other sort of html content there? I mean, i would be surprised if literally all you could put there was the paypal code! also, can you paste the paypal code?
danielboccato replied on at Permalink Reply
i dont know what the problem is exactly, but it might just come down to a weird install, and it might not be a bad idea to try to just reinstall it...
arroc replied on at Permalink Reply
I cannot post any other HTML code on the site....here is the code for the paypal button

<form target="paypal" action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post"><input type="hidden" name="cmd" value="_s-xclick"><input type="hidden" name="hosted_button_id" value="K8BNZELEBJBFC"><table><tr><td><input type="hidden" name="on0" value="Sizes">Sizes</td></tr><tr><td><select name="os0"><option value="small">small </option><option value="medium">medium </option><option value="large">large </option><option value="X large">X large </option><option value="2X large">2X large </option><option value="3X large">3X large </option><option value="4X large">4X large </option><option value="5X large">5X large </option></select> </td></tr></table><input type="image" src="https://www.paypalobjects.com/en_US/i/btn/btn_cart_LG.gif" border="0" name="submit" alt="PayPal - The safer, easier way to pay online!"><img alt="" border="0" src="https://www.paypalobjects.com/en_US/i/scr/pixel.gif" width="1" height="1"></form>
arroc replied on at Permalink Reply
if I put the marquee code after the paypal button code, it makes all the code disapear! I think I need an expert...
arroc replied on at Permalink Reply
how do I reinstall the program WITHOUT losing all the work i've done on the site so far?
danielboccato replied on at Permalink Reply
i know you can backup the database and restore it later... but not knowing where the problem is you might carry it with you without knowing. although i would imagine the problem is probably in the install, not the database.