Speed issues

Permalink Browser Info Environment
Hi,

I'm currently trying to optimize the loading time of my website:http://www.temps-de-relax.be/ created with the theme. I started with optimizing all images.
Now i'm noticing something weird. When i test the speed with http://tools.pingdom.com/ there seems to be some sort of delay. I took a screenshot so you can see what im talking about? What is this? And how can i keep on improving the site's speed?

Thanks in advance

1 Attachment

Type: Pre-Sale
Status: In Progress
View Replies:
jordif replied on at Permalink Reply
jordif
Hi,

yes, this is weird. I've done some research and it seems to be an issue with the images inserted using a Content block.

If you click on one of the links that have a delay in the report from tools.pingdom.com, you'll get redirected to images inserted using a Content block.

Apparently, this was a bug in concrete 5.7.4.1, that has already been resolved:

http://www.concrete5.org/developers/bugs/5-7-4-2/insert-image-into-...

So hopefully updating your concrete5 installation to 5.7.4.2 will solve the issue.

Let me know if this fixes it.

Regards,

Jordi
grafoman replied on at Permalink Reply
When i try to update from the dashboard and i click "download update". I always get a blank screen. Is there an easy way to update?
jordif replied on at Permalink Reply
jordif
Here's a tutorial on how to manually update concrete5:

http://www.concrete5.org/documentation/how-tos/developers/how-to-ma...

Jordi

concrete5 Environment Information

Unable to load

Browser User-Agent String

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_9_5) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/43.0.2357.130 Safari/537.36

Hide Post Content

This will replace the post content with the message: "Content has been removed by an Administrator"

Hide Content

Request Refund

You may not request a refund that is not currently owned by you.